Nie wspominaj, że widziałeś otwarcie; może to zabrzmieć natrętnie, a otwarcia mogła dokonać maszyna. Wystarczą jedno albo dwa przypomnienia. Jeśli Twój mail jest śledzony, rekruter zobaczy w nim też krótką informację, że zawiera on śledzenie.
HawkOpen oznacza prawdopodobne kliknięcia skanerów, na przykład kliknięcie kilka sekund po doręczeniu, aby nie brać ich za zainteresowanie. W planie Pro ustawisz sobie przypomnienie; w Business Safe Follow-up przygotuje uprzejmy szkic, który wyślesz sam.
Jeśli zastosowanie mają przepisy wymagające zgody, śledzenie wolno uruchomić dopiero po jej uzyskaniu. Link w wiadomości umożliwia późniejsze wycofanie zgody.